Numele meu este Nicolaescu Gheorghiță-Vasile sau Geo cum mă alintă apropiații. Sunt un veritabil capricorn analitic și perseverent care spre sfârșitul anului 2018 va împlini 30 de ani. O schimbare de prefix. S-a întâmplat ca înainte de această „barieră” să iau o decizie pe care unii apropiați au văzut-o prea îndrăzneață. M-am hotărât să-mi managerez propria firmă și totodată, să vin în ajutorul antreprenoriatului ieșean și nu numai.

Încă de la vârsta de 8-9 ani am cochetat cu antreprenoriatul. Mulțumesc tatălui meu pentru că mă lua cu el atunci când mergea să comercializeze mărfuri nealimentare în piețele din județul Suceava. A fost o experiență utilă deoarece intram în contact cu oamenii, aflam valoarea banilor și învățam principiile de bază ale economiei de piață. Pe la 11-12 ani am început să realizez cât de greu este să administrezi un mic magazin de țară. Părinții mei au transformat atunci garajul într-un mic magazin de țară de mărfuri alimentare și nealimentare. În anul 2004 am început studiile liceale, profil economic, în Rădăuți, județul Suceava, pe care le-am finalizat la actualul Colegiu Andronic Motrescu din Rădăuți. Dacă în formarea mea, învățătorii și profesorii din școala primară și cea gimnazială au pus „cărămizile” pentru a avea cel puțin o cultură generală de calitate, colectivul profesoral de la liceu a pus bazele formării mele ca economist. Profit de ocazie și le mulțumesc pe această cale tuturor învățătorilor și profesorilor.

Din 2008, Iașiul universitar „m-a adoptat”. În amfiteatrele Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași am beneficiat de competențele și dăruirea unui distins colectiv de cadre didactice. În luna iulie 2011 am devenit licențiat în științe economice al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune. În perioada 2011-2013 am urmat cursurile masterale ale aceleeași facultăți, specializarea Contabilitate, Expertiză și Audit. Formarea profesională de care am avut parte pe parcursul celor cinci ani de studii mi-a produs reale satisfacții, cu prioritate în domeniul financiar-contabil. Iată de ce, le mulțumesc încă odată celor ce au contribuit la perfecționarea mea.

Luna februarie 2012 a fost una de care întotdeauna o să-mi aduc aminte. Am început să fac voluntariat în domeniul financiar-contabil și al resurselor umane. Am început „de jos”, de la înregistrarea facturilor și generarea NIR-urilor într-un program de contabilitate, pentru un magazin cu mărfuri alimentare și nealimentare, care avea trei puncte de lucru. Îi mulțumesc colegei de la master pentru această oportunitate. Ce a urmat din punct de vedere profesional puteți regăsi în CV-ul anexat.

Toate cele bune,

Geo